Sesiunea de Comunicări Științifice

Sesiunea științifică anuală a studenților

Dragă student,

Te încurajăm să pășești în lumea cercetării științifice. În acest demers îți vor sta alături profesorii din cadrul Facultății de Business și Turism, de la care vei avea cu siguranță multe de învățat.

Lucrările vor fi publicate în colecția de working papers Business and Tourism student working papers a facultății.

Facultatea de Business și Turism

FELICITĂRI ȘI MULȚUMIRI
TUTUROR PARTICIPANȚILOR
LA SESIUNEA ȘTIINȚIFICĂ STUDENȚEASCĂ
DIN 4 APRILIE 2025!

Lucrările primei etape a Sesiunii Științifice Studențești – ediția 2025, desfășurate pe secțiuni, s-au încheiat cu succes!
Felicităm autorii și coordonatorii științifici ai lucrărilor premiate, precum și pe toți ceilalți participanți și îndrumători.
Aducem mulțumiri membrilor birourilor („juriilor”) și sponsorilor pentru contribuția lor. Ca și în anii precedenți, un student a fost desemnat secretar al birourilor. De asemenea, organizarea evenimentului a fost sprijinită de serviciile de secretariat ale facultății.

Facultatea de Business și Turism a organizat în cadrul Sesiunii Științifice Studențești 2025
– 2 secțiuni –

„Administrarea afacerilor” (secțiunea pentru licență)
și
„Excelență în business” (secțiunea pentru masterat).

Au fost înscrise în program 22 lucrări la secțiunea pentru licență și 17 lucrări la secțiunea pentru master.

Și în acest an, diplomelor le-au fost adăugate și alte recompense:

pentru lucrările cu premii, câștiguri în bani din partea ASE București, suma totală din partea ASE București – 4 740 lei, astfel,
la fiecare secțiune au fost acordate 3 premii și 4 mențiuni, respectiv:
locul I – 540 lei,
locul II – 430 lei,
locul III – 320 lei și
mențiune – 270 lei pentru fiecare

La premiile ASE s-au adăugat premii deosebite din partea sponsorilor, care au fost invitați și au decis ce lucrări premiază:

CITY GRILL a oferit premii în valoare de 15 000 lei, respectiv a premiat
9 studenți cu premii de la 1000 până la 2500 lei.

FIHR – a oferit 3 premii constând în vouchere:
• cazare half board 2 nopti Ramada Sibiu
• cazare MD 1 noapte Hilton Garden Inn Bucharest Old Town
• acces IAKI SPA Constanta, pentru 2 persoane

AUCHAN România – a sponsorizat ASE (Facultatea de Business și Turism) în vederea susținerii studenților care au prezentat lucrări pe teme de interes prin acordarea a 20 vouchere de fidelitate fiecare voucher având valoarea de 50 lei.

EXPRESSOFT TECHNOLOGY – a oferit 3 vouchere în valoare de 300 lei fiecare

WORLD SYNERGY TRAVEL – a oferit o noapte de cazare cu mic dejun la unul dintre hotelurile partenere din Sibiu sau Brasov

#TheAlternativeSchool – a oferit burse de acces la ambele zile ale evenimentului “Identity & Culture: Eastern European Creativity” – conferinta & workshop “How to win a Lion” (în 24 si 25 aprilie) si bursa la Modulul de toamna de la “FutureProofCreativity”, precum si acces gratuit la competitiile Young Lions, Roger Hatchuel Academy, ERA care urmeaza sa se organizeze pentru editia 2026.

DOBROGEA GRUP S.A. a oferit pachete cu produsele companiei tuturor participanților

PROCTER & GAMBLE – a oferit 3 premii (pachete cu produsele companiei)

VEEAM Software România – a oferit 4 premii (rucsacuri și materiale promoționale)

UNILEVER România – oferă 4 premii (cu diferite produse UNILEVER)

Asociația Junior Achievement România și Facultatea de Business și Turism au oferit studenților cărți de specialitate.

Au fost oferite diplome din partea ASE pentru lucrările premiate și a Facultății de Business și Turism pentru fiecare participant!

Toate lucrările cu premii și mențiuni s-au constituit într-un portofoliu din care vor fi selectate lucrările participante în anul 2025 la Olimpiada Națională a Economiștilor în Formare.

Premiile acordate de ASE (locurile I, II, III și 4 mențiuni):

„Administrarea afacerilor” (secţiunea pentru licenţă)

I. Ecoturismul si ariile protejate – cum putem proteja natura prin călătorii sustenabile
Autor: Codin Maria Flaviana – an II L
Cond. șt.: lect. univ. dr. Gheorghe Georgică

II. Oportunități de dezvoltare a întreprinderii Cofetaria Ribana Eve SRL
Autori: Biianu Filip – an II L, Dinescu Darius – an II L, Blăgăilă Diana – an II L, Buleandră Andreea-Florina – an II L
Cond. șt.: conf. univ. dr. Sîrbu Mirela Octavia

III. Casele Self-pay: Oportunitate sau Provocare pentru Mediul de Business?
Autor: Țîbuleac Paula – an II L
Cond. șt.: prof. univ. dr. Maiorescu Irina

M1. Strategii de promovare a turismului românesc pe piața turistică internațională
Autor: Bondoc Flavius-Cristian – an II L
Cond. șt.: prof. univ. dr. Țigu Gabriela

M2. Studiu privind perspective de extindere a afacerii. Cazul intreprinzatorului de flori din Gaesti
Autori: Guștiuc Nicoleta-an II L, Gelca Bianca-an II L, Ganea Ana-an II L, Hajdu Boglarka-an II L
Cond. șt.: prof. univ. dr. Drăgușin Mariana

M3. Detoxifiere tehnologică prin ecoturism – de la lumea digitală, la natura autentică
Autor: Anghel Adela-Gabriela – an III L
Cond. șt.: conf. univ. dr. Țală Mădălina-Lavinia

M4. Preferințele consumatorului de carte. O abordare empirică
Autor: Dinu Ruxandra-Maria – an I L
Cond. șt.: prof. univ. dr. Grosu Raluca-Mariana

Premiile acordate de ASE (locurile I, II, III și 4 mențiuni):

„Excelență în business” (secțiunea pentru masterat)

I. Economia experienței
Autor: Baciu Radu-George, master EBS, an II
Cond. șt.: prof. univ. dr. Țigu Gabriela

II. Beyond Borders: Assessing the Educational Value of The Metaverse in Tourism
Autor: Petrica Anton-Liviu, master EBS, an II
Cond. șt.: prof. univ. dr. Hornoiu Remus-Ion

III. Roboții în industria ospitalității: provocare globală sau oportunitate? Studiu comparativ între Europa și Asia
Autori: Stoian Antonio-Valentin, master GA, an II, Nisipeanu Andreea-Elena, master GA, an II
Cond. șt.: lect. univ. dr. Kanovici Adrian-Lucian

M1. Turbocharged: Automating Quality Analysis in Trust & Safety
Autor: Tîrnăcop Alexandra-Bianca, master EBS, an I
Cond. șt.: prof. univ. dr. Șchiopu Andreea-Fortuna

M2. Sustenabilitate și tradiție: analiza comportamentului de consum în sectorul agroalimentar
Autor: Miu Robert-Daniel, master MCEPC, an I
Cond. șt.: prof. univ. dr. Bobe Magdalena

M3. Conexiune intre antreprenoriat si digitalizare: recenzarea literaturii de specialitate
Autor: Coman Iasmina-Florentina, master AAC, an I
Cond. șt.: prof. univ. dr. Grosu Raluca-Mariana

M4. Comportamentul alimentar în societatea de consum a secolului XXI: tendințe și impact socio-economic
Autor: Mielcioiu Maria-Mihaela, master MCEPC, an II
Cond.șt.: prof. univ. dr. Bobe Magdalena

II. Premiile acordate de sponsori:

o CITY GRILL a oferit premii în valoare de 15 000 lei, respectiv a premiat
9 studenți cu premii de la 1000 până la 2500 lei.

Premiul CITY GRILL (2 premii * 2500 lei)
Roboții în industria ospitalității: provocare globală sau oportunitate? Studiu comparativ între Europa și Asia
Autori: Stoian Antonio-Valentin, master GA, an II, Nisipeanu Andreea-Elena, master GA, an II
Cond. șt.: lect. univ. dr. Kanovici Adrian-Lucian
Premiul CITY GRILL (un premiu 2000 lei)
Integrarea AI în procesele HR
Autor: Simescu Alexandru, master AAT, an II
Cond. șt.: prof. univ. dr. State Olimpia
Premiul CITY GRILL (un premiu 2000 lei)
Comportamentul alimentar în societatea de consum a secolului XXI: tendințe și impact socio-economic
Autor: Mielcioiu Maria-Mihaela, master MCEPC, an II
Cond. șt.: prof. univ. dr. Bobe Magdalena
Premiul CITY GRILL (un premiu 2000 lei)
Sustenabilitate și tradiție: analiza comportamentului de consum în sectorul agroalimentar
Autor: Miu Robert-Daniel, master MCEPC, an I
Cond. șt.: prof. univ. dr. Bobe Magdalena
Premiul CITY GRILL (4 premii * 1000 lei)
De la productivitate la burnout: înțelegerea sindromului burnout și impactul acestuia asupra dinamicii locului de muncă
Autori: Pop Alexandru Octavian, master AAT, an I, Pohrib Eduard Mihai, master AAT, an I, Ștefan Ioana-Andrada, master AAT, an I, Voicu Karrina-Floriana, master AAT, an I
Cond. șt.: prof. univ. dr. State Olimpia

o FIHR – a oferit 3 premii constând în vouchere:
cazare half board 2 nopti Ramada Sibiu
Preferințele adulților cu copii pentru turismul familial din Norvegia
Autori: Bechir Ailin – an II L, Băra Maria-Parmena – an II L
Cond. șt.: prof. univ. dr. State Olimpia
cazare MD 1 noapte Hilton Garden Inn Bucharest Old Town
Festivalurile ca modalitate de promovare turistică în județul Argeș
Autor: Băltac Anisia – an III L
Cond. șt. conf. univ. dr. Țală Mădălina-Lavinia
acces IAKI SPA Constanta, pentru 2 persoane
Overturismul și comunitățile locale: Un armistițiu necesar pentru un turism sustenabil
Autori: Voicu Ana-Maria Alexandra – an II L, Țicu Alexandra – an II L
Cond. șt.: conf. univ. dr. Țală Mădălina-Lavinia

o AUCHAN România – a sponsorizat ASE (Facultatea de Business și Turism) în vederea susținerii studenților care au prezentat lucrări pe teme de interes prin acordarea a 20 vouchere de fidelitate fiecare voucher având valoarea de 50 lei.
Eficiența intervențiilor în caz de urgență: Factori care influențează timpii de răspuns ai ambulanțelor
Autor: Căpățînă Mara-Alexia – an II L
Cond. șt.: prof. univ. dr. Popescu Delia

Creativitatea în școli. Mit sau Realitate?” (In engleza: “Creativity in schools. Taboo or Reality?
Autor: Popa Roberta-Maria, Business si Turism, an II L
Cond. șt.: prof. univ. dr. Grosu Raluca-Mariana

Echipa FCSB și sustenabilitatea în era 2025: O analiză a inițiativelor verzi în fotbal
Autor: Burtică Bianca-Mihaela – anul II L
Cond. șt.: prof. univ. dr. Negrea Mihai Teodor

Utilizarea instrumentelor stiintifice in analiza unei afaceri. Cazul SC CINNART SRL
Autori: Iftimie Alexandra-Maria – an II L, Guila Otilia – an II L, Herteg Anda – an II L, Balan Ariana – an II L, Olaru Gabriela – an II L
Cond. șt.: prof. univ. dr. Drăgușin Mariana

Managementul inovației și susținerea dezvoltării durabile în contextul promovării patrimoniului cultural-artistic din România
Autori: Jenaru Maria-Bianca – an II L, Banu Cristina-Maria, MCEPC, an I
Cond. șt.: conf. univ. dr. Bumbac Robert

Inteligența artificială în recrutare
Autori: Ivan Denyse Mihaela, master AAC – an I, Ivan Emilian Antonio, master AAC – an I, Tomescu Elena Cătălina, master AAC – an I
Cond. șt.: prof. univ. dr. State Olimpia

Strategii de comunicare si networking in promovarea brand urilor de make-up de lux pe social media
Autori: Dumitrache Oana-Bianca, master Business – an I, Scarlat Palcu Christiana Maria, master Business – an I
Cond. șt.: prof. univ. dr. Săseanu Andreea-Simona

Rolul comunicării manageriale în creșterea performanței în întreprinderile mici și mijlocii
Autori: Bogdan Iulia – Florina, master AAT – an I, Bratosin Ioana, master AAT – an I, Bunea Bogdan Laurențiu, master AAT – an I, Cenușă Georgelia Bianca, master AAT – an I
Cond. șt.: prof. univ. dr. State Olimpia

Networking strategic și comunicare eficientă: factori esențiali pentru excelența în afaceri
Autor: Ghiță Andrei-Alexandru, master Business – an I
Cond. șt.: prof. univ. dr. Săseanu Andreea-Simona

o EXPRESSOFT TECHNOLOGY – a oferit 3 vouchere în valoare de 300 lei fiecare
Deepfake și noua era digitală: între inovație și turbulențe geopolitice
Autor: Nisipeanu Andreea-Elena, master GA, an II
Cond. șt.: conf. univ. dr. Neacșu Marius-Cristian

Economia experienței
Autor: Baciu Radu-George, master EBS, an II
Cond. șt.: prof. univ. dr. Țigu Gabriela

Manipularea prin rețelele sociale și influențarea comportamentului de vot al tinerilor
Autor: Alexandru David-Mihai, master GA, an I
Cond. șt.: conf. univ. dr. Neacșu Marius-Cristian

o WORLD SYNERGY TRAVEL – a oferit o noapte de cazare cu mic dejun la unul dintre hotelurile partenere din Sibiu sau Brasov
Strategii de promovare a turismului românesc pe piața turistică internațională
Autor: Bondoc Flavius-Cristian – an II L
Cond. șt.: prof. univ. dr. Țigu Gabriela

o PROCTER & GAMBLE – a oferit 3 premii (pachete cu produsele companiei)
Casele Self-pay: Oportunitate sau Provocare pentru Mediul de Business?
Autor: Țîbuleac Paula – an II L
Cond.șt.: prof.univ.dr. Maiorescu Irina

Detoxifiere tehnologică prin ecoturism – de la lumea digitală, la natura autentică
Autor: Anghel Adela-Gabriela – an III L
Cond. șt.: conf. univ. dr. Țală Mădălina-Lavinia

Oportunități de dezvoltare a întreprinderii Cofetaria Ribana Eve SRL
Autori: Biianu Filip – an II L, Dinescu Darius – an II L, Blăgăilă Diana – an II L, Buleandră Andreea-Florina – an II L
Cond. șt.: conf. univ. dr. Sîrbu Mirela Octavia

o VEEAM Software România – a oferit premii pentru 4 studenți (rucsaci și materiale promoționale)
Economia experienței
Autor: Baciu Radu-George, master EBS, an II
Cond. șt.: prof. univ. dr. Țigu Gabriela

Ghid de consum sustenabil
Autori: Mielcioiu Maria-Mihaela, master MCEPC, an II, Dan Ștefania-Marina, master MCEPC, an II
Cond. șt.: prof. univ. dr. Voinea Simona-Lelia

Beyond Borders: Assessing the Educational Value of The Metaverse in Tourism
Autor: Petrica Anton-Liviu, master EBS, an II
Cond. șt.: prof. univ. dr. Hornoiu Remus-Ion

o UNILEVER România – oferă 4 premii (cu diferite produse UNILEVER)
Integrarea AI în procesele HR
Autor: Simescu Alexandru, master AAT, an II
Cond. șt.: prof. univ. dr. State Olimpia

Inteligența artificială în recrutare
Autori: Ivan Denyse Mihaela, master AAC, an I, Ivan Emilian Antonio, master AAC, an I, Tomescu Elena Cătălina, master AAC, an I
Cond.șt.: prof. univ. dr. State Olimpia

Economia experienței
Autor: Baciu Radu-George, master EBS, an II
Cond. șt.: prof. univ. dr. Țigu Gabriela

Rolul alimentelor pe bază de plante în promovarea sănătății și a unui viitor sustenabil
Autor: Miu Robert-Daniel, master MCEPC, an I
Cond. șt.: prof. univ. dr. Bobe Magdalena

o #TheAlternativeSchool – a oferit burse de acces la ambele zile ale evenimentului “Identity & Culture: Eastern European Creativity” – conferinta & workshop “How to win a Lion” (în 24 si 25 aprilie) si bursa la Modulul de toamna de la “FutureProofCreativity”, precum si acces gratuit la competitiile Young Lions, Roger Hatchuel Academy, ERA care urmeaza sa se organizeze pentru editia 2026.

Preferințele consumatorului de carte. O abordare empirică
Autor: Dinu Ruxandra-Maria – an I L
Cond. șt.: prof. univ. dr. Grosu Raluca-Mariana

Festivalurile ca modalitate de promovare turistică în județul Argeș
Autor: Băltac Anisia – an III L
Cond. șt.: conf. univ. dr. Țală Mădălina-Lavinia

Detoxifiere tehnologică prin ecoturism – de la lumea digitală, la natura autentică
Autor: Anghel Adela-Gabriela – an III L
Cond. șt.: conf. univ. dr. Țală Mădălina-Lavinia

Creativitatea în școli. Mit sau Realitate?” (In engleza: “Creativity in schools. Taboo or Reality?
Autor: Popa Roberta-Maria – an II L
Cond. șt.: prof. univ. dr. Grosu Raluca-Mariana

Echipa FCSB și sustenabilitatea în era 2025: O analiză a inițiativelor verzi în fotbal
Autor: Burtică Bianca-Mihaela – anul II L
Cond. șt.: prof. univ. dr. Negrea Mihai Teodor

Strategii de promovare a turismului românesc pe piața turistică internațională
Autor: Bondoc Flavius-Cristian – an II L
Cond. șt.: prof. univ. dr. Țigu Gabriela

Studiu privind perspective de extindere a afacerii. Cazul intreprinzatorului de flori din Gaesti
Autori: Guștiuc Nicoleta-an II L, Gelca Bianca-an II L, Ganea Ana-an II L, Hajdu Boglarka-an II L
Cond. șt.: prof. univ. dr. Drăgușin Mariana

Utilizarea instrumentelor stiintifice in analiza unei afaceri. Cazul SC CINNART SRL
Autori: Iftimie Alexandra-Maria – an II L, Guila Otilia – an II L, Herteg Anda – an II L, Balan Ariana Olaru Gabriela – an II L
Cond. șt.: prof. univ. dr. Drăgușin Mariana

Oportunități de dezvoltare a întreprinderii Cofetaria Ribana Eve SRL
Autori: Biianu Filip – an II L, Dinescu Darius – an II L, Blăgăilă Diana – an II L, Buleandră Andreea-Florina – an II L
Cond. șt.: conf. univ. dr. Sîrbu Mirela Octavia

Managementul inovației și susținerea dezvoltării durabile în contextul promovării patrimoniului cultural-artistic din România
Autori: Jenaru Maria-Bianca – an II L, Banu Cristina-Maria, MCEPC, an I
Cond. șt.: conf. univ. dr. Bumbac Robert

Antreprenoriat studențesc: studiu de caz District 13
Autor: Nuțu Florentina-Maria – an II L
Cond. șt.: prof. univ. dr. Grosu Raluca-Mariana

Impactul social-media și influența asupra votului în rândul tinerilor
Autori: Neacșu Fabian-Petrișor – an II L, Nae Daniel – an II L
Cond. șt.: conf. univ. dr. Zgură Ion-Daniel

o Asociația Junior Achievement România a oferit studenților cărți de specialitate.
Preferințele consumatorului de carte. O abordare empirică
Autor: Dinu Ruxandra-Maria – an I L
Cond. șt.: prof. univ. dr. Grosu Raluca-Mariana

Oportunități de dezvoltare a întreprinderii Cofetaria Ribana Eve SRL
Autori: Biianu Filip – an II, Dinescu Darius – an II L, Blăgăilă Diana – an II L, Buleandră Andreea-Florina – an II
Cond.șt.: conf.univ.dr. Sîrbu Mirela Octavia

Conexiune intre antreprenoriat si digitalizare: recenzarea literaturii de specialitate
Autor: Coman Iasmina-Florentina, master AAC, an I
Cond. șt.: prof.univ.dr. Grosu Raluca-Mariana

Turbocharged: Automating Quality Analysis in Trust & Safety
Autor: Tîrnăcop Alexandra-Bianca, master EBS, an I
Cond. șt.: prof. univ. dr. Șchiopu Andreea-Fortuna

o DOBROGEA GRUP S.A. a oferit pachete cu produsele companiei tuturor participanților

Facultatea de Business și Turism a oferit diplome și cărți de specialitate tuturor participanților.

ETAPA a II-a constă în premierea de ASE cu o bursă de performanță, în anul universitar 2025-2026 fiecare facultate va putea beneficia de o bursă de performanță pentru rezultate deosebite în activitatea de cercetare științifică. Studenții care au primit premii ASE în cadrul etapei I se pot califica și pentru burse de excelență. Acestea se vor acorda conform Metodologiei de acordare a burselor.

Mulțumiri deosebite sponsorilor pentru implicare și suport!
Felicitări călduroase tuturor autorilor și conducătorilor științifici!

FACULTATEA DE BUSINESS SI TURISM
Sesiunea Ştiinţifică Studenţească – aprilie 2025

LICENTA – Secţiunea 1 – Administrarea Afacerilor
Data: 4 aprilie 2025, ora 9.30, Sala 0305

Biroul secţiunii:

Prof.univ.dr. Simona-Lelia Voinea – preşedinte
Conf.univ.dr. Smaranda Giuscă – membru
Asist.univ.dr. Curteanu Oana-Diana – membru
Stud. Ene Teodora – secretar

1. Preferințele adulților cu copii pentru turismul familial din Norvegia
Autori: Bechir Ailin, Business și Turism, an II
Băra Maria-Parmena, Business și Turism, an II
Cond.șt.: prof.univ.dr. State Olimpia

2. Overturismul și comunitățile locale: Un armistițiu necesar pentru un turism sustenabil
Autori: Voicu Ana-Maria Alexandra, Business și Turism, an II
Țicu Alexandra, Business și Turism, an II
Cond.șt.: conf.univ.dr. Țală Mădălina-Lavinia

3. Ecoturismul si ariile protejate – cum putem proteja natura prin călătorii sustenabile
Autor: Codin Maria Flaviana, Business și Turism, an II
Cond.șt.: lect.univ.dr. Gheorghe Georgică

4. Conceperea activităților de animație hotelieră
Autor: Cristache Maria-Alexandra, Business și Turism, an III
Cond.șt.: prof.univ.dr. State Olimpia

5. Eficiența intervențiilor în caz de urgență: Factori care influențează timpii de răspuns ai ambulanțelor
Autor: Căpățînă Mara-Alexia, Business și Turism, an II
Cond.șt. prof.univ.dr. Popescu Delia

6. Preferințele consumatorului de carte. O abordare empirică
Autor: Dinu Ruxandra-Maria, Business și Turism, an I
Cond.șt.: prof.univ.dr. Grosu Raluca-Mariana

7. Casele Self-pay: Oportunitate sau Provocare pentru Mediul de Business?
Autor: Țîbuleac Paula, Business și Turism, an II
Cond.șt.: prof.univ.dr. Maiorescu Irina

8. Festivalurile ca modalitate de promovare turistică în județul Argeș
Autor: Băltac Anisia, Business și Turism, an III
Cond.șt. Conf.univ.dr. Țală Mădălina-Lavinia
9. Detoxifiere tehnologică prin ecoturism – de la lumea digitală, la natura autentică
Autor: Anghel Adela-Gabriela, Business și Turism, an III
Cond.șt.: conf.univ.dr. Țală Mădălina-Lavinia

10. Creativitatea în școli. Mit sau Realitate?” (In engleza: “Creativity in schools. Taboo or Reality?
Autor: Popa Roberta-Maria, Business si Turism, an II
Cond.șt.: prof.univ.dr. Grosu Raluca-Mariana

11. Spații de cazare de mici dimensiuni în zonele rurale din Romania: O analiză din perspectiva oportunităților anteprenoriale
Autori: Don Gruia Petru, Business și Turism, an III
Dobrea Paul Andrei, Business și Turism, an III
Cond.șt.: prof.univ.dr. Grosu Raluca-Mariana

12. Echipa FCSB și sustenabilitatea în era 2025: O analiză a inițiativelor verzi în fotbal
Autor: Bianca-Mihaela Burtică, Business și Turism, anul II,
Cond.șt.: prof.univ.dr. Negrea Mihai Teodor

13. Strategii de promovare a turismului românesc pe piața turistică internațională
Autor: Bondoc Flavius-Cristian, Business și Turism, an II
Cond.șt.: prof.univ.dr. Țigu Gabriela

14. Valorificarea patrimoniului județului Dâmbovița
Autor: Săvescu Ioana, Business și Turism, an III
Cond.șt.: prof.univ.dr. Țigu Gabriela

15. Studiu privind perspective de extindere a afacerii. Cazul intreprinzatorului de flori din Gaesti
Autori: Guștiuc Nicoleta, Business și Turism, an II
Gelca Bianca, Business și Turism, an II
Ganea Ana, Business și Turism, an II
Hajdu Boglarka, Business și Turism, an II
Cond.șt.: prof.univ.dr. Drăgușin Mariana

16. Utilizarea instrumentelor stiintifice in analiza unei afaceri. Cazul SC CINNART SRL
Autori: Iftimie Alexandra-Maria, Business și Turism, an II
Guila Otilia, Business și Turism, an II
Herteg Anda, Business și Turism, an II
Balan Ariana Olaru Gabriela, Business și Turism, an II
Cond.șt.: prof.univ.dr. Drăgușin Mariana

17. Cercetare exploratorie privind imbunatatirea modelului de business al SC Alin Sport Carpatic SRL
Autori: Besliu Dana Gabriela, Business și Turism, an II
Dudau Ariana, Business și Turism, an II
Malinin Ioana Roxana, Business și Turism, an II
Marin Alexia Iuliana, Business și Turism, an II
Nita Mihaela, Business și Turism, an II
Cond.șt.: prof.univ.dr. Drăgușin Mariana

18. Metode eficace de augmentare a potentialului unui business. Cazul SC Andeli Flowers SRL
Autori: Masgras Andreea, Business și Turism, an II
Matei Andrei Gabriel, Business și Turism, an II
Mihai Ioana, Business și Turism, an II
Marinescu Emanuela, Business și Turism, an II
Cond.șt.: prof.univ.dr. Drăgușin Mariana

19. Oportunități de dezvoltare a întreprinderii Cofetaria Ribana Eve SRL
Autori: Biianu Filip, Business și Turism, an
Dinescu Darius, Business și Turism, an
Blăgăilă Diana, Business și Turism, an
Buleandră Andreea-Florina, Business și Turism, an
Cond.șt.: conf.univ.dr. Sîrbu Mirela Octavia

20. Managementul inovației și susținerea dezvoltării durabile în contextul promovării patrimoniului cultural-artistic din România
Autori: Jenaru Maria-Bianca, Business și Turism, an II
Necula Cristin-Alexandru, Business și Turism, an II
Banu Cristina-Maria, MCEPC, an I
Cond.șt.: conf.univ.dr. Bumbac Robert

21. Antreprenoriat studențesc: studiu de caz District 13
Autor: Nuțu Florentina-Maria, Business și Turism, an II
Cond.șt.: prof.univ.dr. Grosu Raluca-Mariana

22. Impactul social-media și influența asupra votului în rândul tinerilor
Autori: Neacșu Fabian-Petrișor, Business și Turism, an II
Nae Daniel, Business și Turism, an II
Cond.șt.: conf.univ.dr. Zgură Ion-Daniel

FACULTATEA DE BUSINESS ȘI TURISM
Sesiunea Ştiinţifică Studenţească – aprilie 2025

MASTER- SECTIUNEA – Excelenţa în business
Data: 4 aprilie 2025, ora 9.30, Sala 2701

Biroul secţiunii:

Prof.univ.dr. Andreea-Fortuna Șchiopu – preşedinte
Prof.univ.dr. Raluca-Mariana Grosu– membru
Asist.univ.dr. Luciana-Floriana Poenaru– membru
Stud. Găinușă Albert – secretar

1. Integrarea AI în procesele HR
Autor: Simescu Alexandru, master AAT, an II
Cond.șt.: prof.univ.dr. State Olimpia

2. Inteligența artificială în recrutare
Autori: Ivan Denyse Mihaela, master AAC, an I
Ivan Emilian Antonio, master AAC, an I
Tomescu Elena Cătălina, master AAC, an I
Cond.șt.: prof.univ.dr. State Olimpia

3. Roboții în industria ospitalității: provocare globală sau oportunitate? Studiu comparativ între Europa și Asia
Autori: Stoian Antonio-Valentin, master GA, an II
Nisipeanu Andreea-Elena, master GA, an II
Cond.șt.: lect.univ.dr. Kanovici Adrian-Lucian

4. Deepfake și noua era digitală: între inovație și turbulențe geopolitice
Autor: Nisipeanu Andreea-Elena, master GA, an II
Cond.șt.: conf.univ.dr. Neacșu Marius-Cristian

5. Economia experienței
Autor: Baciu Radu-George, master EBS, an II
Cond.șt.: prof.univ.dr. Țigu Gabriela

6. De la productivitate la burnout: înțelegerea sindromului burnout și impactul acestuia asupra dinamicii locului de muncă
Autori: Pop Alexandru Octavian, master AAT, an I
Pohrib Eduard Mihai, master AAT, an I
Ștefan Ioana-Andrada, master AAT, an I
Voicu Karrina-Floriana, master AAT, an I
Cond.șt.: prof.univ.dr. State Olimpia

7. Conexiune intre antreprenoriat si digitalizare: recenzarea literaturii de specialitate
Autor: Coman Iasmina-Florentina, master AAC, an I
Cond.șt.: conf.univ.dr. Grosu Raluca-Mariana

8. Ghid de consum sustenabil
Autori: Mielcioiu Maria-Mihaela, master MCEPC, an II
Dan Ștefania-Marina, master MCEPC, an II
Cond.șt.: prof. univ.dr. Voinea Simona-Lelia

9. Comportamentul alimentar în societatea de consum a secolului XXI: tendințe și impact socio-economic
Autor: Mielcioiu Maria-Mihaela, master MCEPC, an II
Cond.șt.: prof.univ.dr. Bobe Magdalena

10. Strategii de comunicare si networking in promovarea brand urilor de make-up de lux pe social media
Autori: Dumitrache Oana-Bianca, master Business, an I
Scarlat Palcu Christiana Maria, master Business, an I
Cond.șt.: prof.univ.dr. Săseanu Andreea-Simona

11. Beyond Borders: Assessing the Educational Value of The Metaverse in Tourism
Autor: Petrica Anton-Liviu, master EBS, an II
Cond.șt.: prof.univ.dr. Hornoiu Remus-Ion

12. Silent Signals: Navigating Ethics Through Non-Verbal Communication at Work
Autor: Petrica Anton-Liviu, master EBS, an II
Cond.șt.: prof.univ.dr. Hornoiu Remus-Ion

13. Turbocharged: Automating Quality Analysis in Trust & Safety
Autor: Tîrnăcop Alexandra-Bianca, master EBS, an I
Cond.șt.: prof.univ.dr. Șchiopu Andreea-Fortuna

14. Rolul comunicării manageriale în creșterea performanței în întreprinderile mici și mijlocii
Autori: Bogdan Iulia- Florina, master AAT, an I
Bratosin Ioana, master AAT, an I
Bunea Bogdan Laurențiu , master AAT, an I
Cenușă Georgelia Bianca, master AAT, an I
Cond.șt.: prof.univ.dr. State Olimpia

15. Networking strategic și comunicare eficientă: factori esențiali pentru excelența în afaceri
Autor: Ghiță Andrei-Alexandru, master Business, an I
Cond.șt.: prof.univ.dr. Săseanu Andreea-Simona

16. Sustenabilitate și tradiție: analiza comportamentului de consum în sectorul agroalimentar
Autor: Miu Robert-Daniel, master MCEPC, an I
Cond.șt.: prof.univ.dr. Bobe Magdalena

17. Rolul alimentelor pe bază de plante în promovarea sănătății și a unui viitor sustenabil
Autor: Miu Robert-Daniel, master MCEPC, an I
Cond.șt.: prof.univ.dr. Bobe Magdalena

Dragi studenți,

Anul acesta, în aprilie, ASE sărbătorește 112 ani. Sesiunea științifică studențească se va desfășura la Facultatea de Business și Turism în data de 4 aprilie 2025.

Secţiuni:
1.  „Administrarea afacerilor” (secţiunea pentru licenţă)
2.  „Excelenţă în business” (secţiunea pentru masterat)

Paşi importanţi:
– finalizarea titlului lucrării împreună cu conducătorul ştiinţific – cadrul didactic ce vă îndrumă în elaborarea acesteia;
– înscrierea în intervalul  10 – 26 martie 2025 cu titlul exact al lucrării la:

  1. adresa de e-mail ligia.ionescu@com.ase.ro pentru coordonatori științifici de la Departamentul Business, Științele Consumatorului și Managementul Calității, respectiv la
  2. adresa cristina.pop@com.ase.ro pentru coordonatori științifici de la Departamentul de Turism și Geografie, pe una din secţiunile de mai sus;

·         trimiterea formei finale a lucrării în intervalul 31 martie – 2 aprilie 2025 la adresele de e-mail de mai sus;

Afișarea programării susţinerilor pe 3 aprilie 2025 la https://bt.ase.ro/sesiunea stiintifica/

Mai multe detalii, privind avantajele participării, criteriile de evaluare și formatul, puteți găsi în fișierele atașate mai jos.

Succes!

Anunțhttps://bt.ase.ro/wp-content/uploads/2025/01/Anunt-Sesiune-stiintifica-studenti-BT_2025.docx

Format lucrare: https://bt.ase.ro/wp-content/uploads/2025/01/Template_COLECTIE-Working-papers-BT.doc

Criterii de evaluarehttps://bt.ase.ro/wp-content/uploads/2025/01/Criterii-de-evaluare-a-lucrarilor-la-sesiunea-studentilor-2023.doc

Arhiva sesiunilor științifice