Proiecte

Competiție de proiecte studențești

“Digitalizarea în sprijinul creșterii vizibilității naționale și internaționale a Facultății de Business și Turism”

Tema competiției de proiecte studenţeşti la Facultatea de Business şi Turism este: “Digitalizarea în sprijinul creșterii vizibilității naționale și internaționale a Facultății de Business și Turism”.

Citește mai mult

4BIZ logo

EMFAF-2021-PIA-FLAGSHIP

4 BIZ – Boosting the Blue Economy in the Black Sea Region by Initiating a Business Collaboration Framework in the field of Fisheries and Aquaculture, Coastal and Maritime Tourism and Maritime Transport

EMFAF-2021-PIA-FLAGSHIP

The aim of the project proposal is to develop a collaboration framework that will bring together blue economy stakeholders in EU and eligible non-EU Black Sea countries to identify and tackle local capacity building needs to boost innovation, digitalization and investment in the Black Sea blue economy with the main focus on fisheries and aquaculture, coastal and maritime tourism and maritime transport. 

Citește mai mult

Acord Grant 174/SGU/NC/II/10.09.2019

Modelează-ți viitorul! Performează în Business și Turism!

De la abandonul universitar la performanţă în Business şi Turism – Perform – BT

Acord Grant 174/SGU/NC/II/10.09.2019

Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea și implementarea unui program de îmbunătățire a performanțelor academice ale studenţilor Facultăţii de Business și Turism din cadrul ASE Bucureşti, înmatriculați în primul an de studii, în vederea creşterii ratei de retenție, a promovabilităţii şi inserției acestora pe piaţa forţei de muncă.

Citește mai mult

Adresă web: http://partener.ase.ro

Partener.net

”Parteneriat inovativ intre universitate si mediul de afaceri – Partener.net”

”Parteneriat inovativ intre universitate si mediul de afaceri – Partener.net”.

Dezvoltarea unui cadru sustenabil de colaborare intre universitate si mediul de afaceri, in vederea imbuntatatirii relevantei programelor de studii pentru cerintele pietei muncii si societatii bazate pe cunoastere.

 

Adresă web: http://reteapas.ro

P.A.S. – Profesori + Angajatori + Studenti

Proiectul își propune îmbunătățirea oportunităților de învățare ale studenților prin promovarea calității și a inovării în învățământul superior, pregătirii superioare a studenților la masterat și consolidarea parteneriatelor între universități și mediul de afaceri, în vederea creșterii competitivității studenților pe piața muncii.

Instrumentul inovativ propus de acest proiect este însăși platforma on-line P.A.S, platforma care va fi dezvoltata în vederea promovării rețelelor, mecanismelor și parteneriatelor implicând universități, actori relevanți pe piața muncii, angajatori și studenți, inclusiv peerlearning.

Rețeaua P.A.S. duce la îmbunătățirea colaborării între universități și angajatori prin implicarea angajatorilor în procesul de invățare a viitoarei forțe de muncă, cu ajutorul instrumentelor inovative create prin proiect, precum platforma P.A.S.

IMPACT

POSDRU/161/2.1/G/136636

Prin activitățile sale, proiectul ”IMPACT – IMpreună cu un Pas mai Aproape de Cariera Ta” a avut ca scop:

  1. să dapteze aptitudinile și așteptările persoanelor aflate în perioada de educație la necesitățile pieței muncii, participând astfel la reducerea discrepanței între forța de muncă viitoare și potențialii angajatori;
  2. să dezvolte aptitudinile de muncă;
  3. să sporească posibilitățile de inserție pe piața muncii în momentul absolvirii;
  4. să crească angajabilitatea grupului țintă din domeniul economic, prin oferirea de servicii de consiliere și orientare profesională