Preview
“Promoting Resilience and Employability in university students through Internship for future Work”

Apel ERASMUS+ 2022 Runda 1 KA2 KA220-HED – Parteneriate de cooperare în învățământul superior.

Despre Preview

FINANȚARE: Apel ERASMUS+ 2022 Runda 1 KA2 KA220-HED – Parteneriate de cooperare în învățământul superior.
Buget total: 400.000 euro
DURATA: 36 de luni (septembrie 2022/august 2025)

Proiectul PREVIEW își propune să promoveze practici inovatoare de învățare și predare online pentru a forma studenți și absolvenți cu abilitățile necesare pentru a aborda provocările sociale și profesionale care decurg din era digitală. În acest scop, programele de învățământ sunt centrate pe student pentru a reduce decalajul dintre oferta și cererea de competențe necesare în noile medii de lucru la distanță/virtuale.

Proiectul are în vedere  proiectarea, dezvoltarea și testarea unui curs universitar inovator care, prin stagii de practică la distanță/virtuale și alte activități de e-Learning by doing, va permite studenților și absolvenților să dezvolte competențele de angajare cerute de scenariul de lucru la distanță.

Studenții și absolvenții vor fi instruiți – prin activități de e-learning – cu competențe pentru a a lucra în mod eficient în context de lucru la distanță/virtual: ex. cum să folosești diferite tehnologii, cum să lucrezi și să colaborezi în echipe virtuale, cum să reorganizezi activitățile de lucru folosind noi instrumente digitale și de conectivitate. Ulterior, ei vor avea ocazia să aplice aceste competențe în timpul stagiilor de practică virtuale și să verifice în ce măsură sunt capabili să lucreze într-un context virtual și să interacționeze și să colaboreze eficient cu colegii.

Parteneri

CNR (ITALIA)

UNIVERSITA DEGLI STUDI DI SASSARI (ITALIA)
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI (ROMANIA)
UNIVERSIDAD DE SALAMANCA (SPAINA)
UNIVERSITATEA NEVSEHIR HACI BEKTAS VELI (TURCIA)
MEDITERRANEAN PEARLS APS (ITALIA)
ASOCIATIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARA HARGHITA (ROMANIA)
ALTERCONTACTS (OLANDA)

Obiective Preview

INSTRUIREA studenților și absolvenților universitari care nu au intrat deja pe piața muncii pentru a-și spori
competențele de angajare.

PROIECTAREA UNUI CURS UNIVERSITAR INOVATOR – CENTRAT PE STUDENT care să implice studenți și absolvenți pentru a identifica competențele cheie pentru a face față provocărilor care decurg din era digitală. Promovarea practicilor inovatoare de învățare online și predare prin stagii de practică virtuale.

PROMOVAREA COMPETENȚELOR DIGITALE (alfabetizarea în informații și date, comunicare și colaborare, creare de conținut digital, securitate și rezolvare de probleme); competențelor non-digitale pentru viitoarea piață a muncii; competențe cognitive (digitale) și non-cognitive (planificare, lucru în echipă și comunicare, abilități organizatorice, multitasking).

“Promoting Resilience and Employability in university students through Internship for future Work”

Preview