Sesiunea Științifică - 2022

Sesiunea anuală a studenților

8 aprilie 2022 – Etapa pe facultate

Secţiunile Sesiunii Ştiinţifice Studenţeşti 2022 la Facultatea de Business şi Turism sunt:

  1. Administrarea afacerilor” (secţiunea pentru licenţă)
  2. Excelenţă în business” (secţiunea pentru masterat)

FELICITĂRI ŞI MULŢUMIRI PARTICIPANŢILOR LA SESIUNEA ŞTIINŢIFICĂ STUDENŢEASCĂ din 8 aprilie 2022!                             

Lucrările sesiunii științifice studențești, ETAPA I – PE SECŢIUNI, ediția 2022, s-au încheiat. Felicitări autorilor și conducătorilor științifici ai comunicărilor distinse, precum şi celorlalți autori și conducători științifici. 

Mulțumiri le datorăm membrilor biroului (“juriului”) precum şi sponsorilor. Şi în acest an, a fost numit ca secretar al biroului un student. În organizarea manifestării am beneficiat şi de sprijinul serviciilor de secretariat ale facultății.

Facultatea de Business și Turism a organizat în cadrul Sesiunii Științifice Studențești 2022 – 2 secțiuni:

Administrarea afacerilor” (secțiunea pentru licență) și „Excelență în business” (secțiunea pentru masterat).

Au fost înscrise în program 22 lucrări la secțiunea pentru licență și 20 lucrări la secțiunea pentru master.

Şi în acest an, diplomelor le-au fost adăugate și alte recompense:

  • pentru lucrările cu premii, câștiguri în bani din partea ASE București, suma totală din partea ASE București3 150 lei, astfel, la fiecare secțiune au fost acordate 3 premii și 4 mențiuni, respectiv:

locul I – 360 lei, locul II –  285 lei,  locul III  – 210 lei și  mențiune – 180 lei pentru fiecare

  • s-au adăugat premii deosebite din partea sponsorilor, care au fost invitați și au decis ce lucrări premiază: 
  • ASOCIAȚIA FEMEILOR FRANCOFONE PENTRU INOVARE, ANTREPRENORIAT ȘI ȘTIINȚĂ (A.SOFFIA.S )- a oferit premii în valoare de 750 lei (3 premii a câte 250 lei)
  • PATRONATUL PENTRU CERCETARE SI INOVARE ( P-INOV)- a oferit premii în valoare de 500 lei (2 premii a câte 250 lei)
  • C. PIERRE CONSULTING, respectiv: – 2 premii reprezentând servicii de cazare pentru 3 nopți, pentru 2 persoane, la HOSTEL PIERRE 3* din Costinești – în perioada 20 iunie – 10 iulie – valoare 2*300 lei
    – invitație la un prânz + discuție despre o carieră în turism – valoare 200 lei
    – invitație la un mic dejun + o sesiune cu întrebări și răspunsuri
    – un voucher în valoare de 100 lei la Librăria Cărturești
    – cărți – în valoare de 50 lei 
  • COMPANIA UNILEVER – 5 PREMII (5 vouchere la Fru Fru în valoare de 100 de lei fiecare).

Au fost oferite diplome din partea ASE pentru lucrările premiate și a Facultății de Business și Turism pentru fiecare participant, precum și premii constând în pachete cu cărți din partea facultății.

Toate lucrările cu premii și mențiuni s-au constituit într-un portofoliu din care vor fi selectate lucrările participante în anul 2022 la Olimpiada Națională a Economiștilor în Formare.

Premiile acordate de ASE (locurile I, II, III, 4 mențiuni)

I. Turismul spațial. O afacere sustenabilă în viitor sau nu?

Autor: Baciu Radu-George, Business și Turism, an II

Cond.șt.: Prof.univ.dr. Gabriela Țigu

    Prof.univ.dr. Andreea Fortuna Șchiopu

II. Antreprenoriatul – un job full-time sau part-time?

Autor: Batros Emilia, Business și Turism, an II

Cond.șt.: Prof.univ.dr. Gabriela Țigu

    Prof.univ.dr. Andreea Fortuna Șchiopu

III. Turismul în România în perioada pandemiei de COVID-19: Experiența Generației Z

Autor: Firică Beatrice Alexandra, Business și Turism, an III

Condșt.: lect.univ.dr. Iuliana Pop

M1. Utilizarea tehnologiilor digitale în retail – oportunități și provocări

Autor: Popa Andreea-Alexandra, Business și Turism, an I

Cond.șt: conf.univ.dr. Irina Albăstroiu

M2. Tipuri de comportament de cumpărare în rândul tinerilor

Autori: Dumitrescu Sidonia Ioana, Business și Turism, an II

 Dan Ștefania, Business și Turism, an II

Cond.șt.: prof.univ.dr. Claudia Elena Țuclea

M3. Nevoile, motivațiile și aspirațiile Generației Z la locul de muncă

Autor: Bumbu Alexandra Cristina, Business si Turism, an II,

            Mielcioiu Maria Mihaela, Business și Turism, an II

                        Cond. şt.: lect.univ.dr. Daniel Bulin

M4. Energie din resurse regenerabile. Studiu de caz: Costa Rica și România

Autor: Pîrcălabu Elena Valentina, Business și Turism, an II

Conf.șt.: conf.univ.dr. Mădălina Lavinia Țală

I. Ecoturismul, soluție de reziliența în contextul pandemiei de COVID 19?

Autori: Militaru Ionut-Andrei, GA, an I

Raducanu Silvia Florina, GA, an I

Cond. șt.: prof.univ.dr. Delia Popescu

   Conf.univ.dr Remus-Ion Hornoiu

II. Săptămâna de lucru de patru zile – influența asupra comportamentului turistic al tinerilor.

Autor: Diaconescu Vlad, AAT, an 2

Cond.șt.: prof.univ.dr. Gabriela Țigu

III. Influența pandemiei Covid-19 asupra intenției de angajare a tinerilor

Autor: Piscuroaia Andreea,  master AAT – an I

Pruteanu Emanuela Andreea, master AAT – an I

            Cond. şt.: prof. univ. dr. Olimpia State

M1. Soluții de integrare a ucrainenilor în viața și cultura românească

Autor: Barbu Ionuț Viorel, master EBS – an I

Cond.șt.: lect.univ.dr. Ana Maria Nica

M2. Cryptomonedele, într-un nou model de afaceri și riscuri geopolitice

Autor: Andrei Maria-Ioana, master GA – an I

Cond.șt.: conf.univ.dr. Marius Cristian Neacșu

M3. Avantajul concurențial al restaurantelor ce au integrat în activitatea lor livrarea la domiciliu

Autori: Iordache Mădălina, AAT, an 2

            Ionescu Mihaela-Valentina, AAT, an 2

            Iordan Constantinescu Maria Irina, AAT, an 2

            Iordache Corina, AAT, an 2

Popescu Daniela Elena, AAT, an 2

Cond.șt.: prof.univ.dr. Claudia Elena Țuclea

M4. Certificatul digital și sentimentul de siguranță în restaurante: opinia consumatorilor tineri

Autori: Popescu Daniela Elena, AAT, an 2

            Popa Cătălina-Florentina, AAT, an 2

Ruse Cristina, AAT, an 2

Diaconescu Vlad, AAT, an 2

Cond.șt.: prof.univ.dr. Claudia Elena Țuclea

Premiile acordate de Sponsori

  • „Administrarea afacerilor” (secţiunea pentru licenţă)

    I. Antreprenoriatul – un job full-time sau part-time?

Autor: Batros Emilia, Business și Turism, an II

Cond.șt.: Prof.univ.dr. Gabriela Țigu

    Prof.univ.dr. Andreea Fortuna Șchiopu

II. Preferințele turiștilor tineri pentru turismul de aventură din România

Autor: Stanciu Andreea-Mihaela, Business și Turism, an III

Cond.șt.: prof.univ.dr. Olimpia State

  • „Excelență în business” (secțiunea pentru masterat)

    I. Influența pandemiei Covid-19 asupra intenției de angajare a tinerilor

Autor: Piscuroaia Andreea,  master AAT – an I

Pruteanu Emanuela Andreea, master AAT – an I

            Cond. şt.: prof. univ. dr. Olimpia State

„Administrarea afacerilor” (secţiunea pentru licenţă)

I. Turismul spațial. O afacere sustenabilă în viitor sau nu?

Autor: Baciu Radu-George, Business și Turism, an II

Cond.șt.: Prof.univ.dr. Gabriela Țigu

    Prof.univ.dr. Andreea Fortuna Șchiopu

„Excelență în business” (secțiunea pentru masterat)

I. Certificatul digital și sentimentul de siguranță în restaurante: opinia consumatorilor tineri

Autori: Popescu Daniela Elena, AAT, an 2

            Popa Cătălina-Florentina, AAT, an 2

Ruse Cristina, AAT, an 2

Diaconescu Vlad, AAT, an 2

Cond.șt.: prof.univ.dr. Claudia Elena Țuclea

„Administrarea afacerilor” (secţiunea pentru licenţă)

– 1 premiu reprezentând servicii de cazare pentru 3 nopți, pentru 2 persoane in COSTINEȘTI la HOSTEL PIERRE 3*.

I. Influența arhitecturală și dezvoltarea patrimoniului în favoarea industriei ospitalității. Studiu de caz: The Marmorosch Bucharest Autograph Collection Hotel

Autor: Marica Bogdan Alexandru, Business și Turism, an III

Cond.șt.: prof.univ.dr. Delia Popescu

    Drd. Oana Diana Curteanu

– invitație la un prânz + discuție despre o carieră în turism – valoare 200 lei

  1. Tendința de evoluție a unităților de cazare prietenoase cu mediul înconjurător. Tiny house versus camping

Autor: Marin Bianca-Florentina, Business și Turism, an II

Cond.șt.: prof.univ.dr. Delia Popescu

    Drd. Oana Diana Curteanu

– un voucher în valoare de 100 lei la Librăria Cărturești

1. Croazierele turistice

Autori: Veringă Paula, Business și Turism, an III

Veringă Gabriela

Cond.șt.: prof.univ.dr. Olimpia State

– cărți – în valoare de 50 lei 

1. Analiza comparativă din punct de vedere turistic a Japoniei, Norvegiei și Peru-lui cu ajutorul a trei monumente UNESCO

Autori: Ionescu Andreea-Ioana, Business și Turism, an III

 Istrate Ionela-Andreea, Business și Turism, an III

Cond.șt: lect.univ.dr. Viorel Mionel

Excelenţă în business” (secţiunea pentru masterat)

– 1 premiu reprezentând servicii de cazare pentru 3 nopți, pentru 2 persoane in COSTINEȘTI la HOSTEL PIERRE 3*.

1. Soluții de integrare a ucrainenilor în viața și cultura românească

Autor: Barbu Ionuț Viorel, master EBS – an I

Cond.șt.: lect.univ.dr. Ana Maria Nica

– invitație la un mic dejun + o sesiune cu întrebări și răspunsuri

1. Săptămâna de lucru de patru zile – influența asupra comportamentului turistic al tinerilor.

Autor: Diaconescu Vlad, AAT, an 2

Cond.șt.: prof.univ.dr. Gabriela Țigu

„Administrarea afacerilor” (secțiunea licență)

I. Efectele Brexitului asupra activității turistice în Marea Britanie

Autor: Boștenaru Adela Alexandra, Business și Turism, an III

Cond.șt.: conf.univ.dr. Marius Cristian Neacșu

II. Analiza comparativă din punct de vedere turistic a Japoniei, Norvegiei și Peru-lui cu ajutorul a trei monumente UNESCO

Autori: Ionescu Andreea-Ioana, Business și Turism, an III

 Istrate Ionela-Andreea, Business și Turism, an III

Cond.șt: lect.univ.dr. Viorel Mionel

III. România v.s. internațional: studiu privind variabilitatea climatului psihologic de la locul de muncă pentru întreprinderile românești și cele internaționale

Autor:  Jipa Robert, Business și Turism, an III

Cond.șt.: lect. univ.dr. Daniel Zgură

„Excelență în business” (secțiunea pentru masterat)

I. Avantajul concurențial al restaurantelor ce au integrat în activitatea lor livrarea la domiciliu

Autori: Iordache Mădălina, AAT, an 2

Ionescu Mihaela-Valentina, AAT, an 2

Iordan Constantinescu Maria Irina, AAT, an 2

Iordache Corina, AAT, an 2

Popescu Daniela Elena, AAT, an 2

Cond.șt.: prof.univ.dr. Claudia Elena Țuclea

II. Ecoturismul, soluție de reziliența în contextul pandemiei de COVID 19?

Autori: Militaru Ionut-Andrei, GA, an I

Raducanu Silvia Florina, GA, an I

Cond. șt.: prof.univ.dr. Delia Popescu

   Conf.univ.dr Remus-Ion Hornoiu

Licență –  Secțiunea 1- Administrarea Afacerilor

8  aprilie 2022, ora 9, sala Robert Schumann, etaj 2, clădirea Ion N Angelescu

 

MASTER-  SECȚIUNEA – Excelența în business

8 aprilie 2022, ora 900, sala 2701

ETAPA a II-a constă în premierea de ASE cu o bursă de performanţă, în anul universitar 2022-2023 fiecare facultate va putea beneficia de o bursă de performanţă pentru rezultate deosebite în activitatea de cercetare științifică. Studenții care au primit premii ASE în cadrul etapei I se pot califica şi pentru burse de excelenţă. Acestea se vor acorda conform Metodologiei de acordare a burselor.

Mulțumiri deosebite sponsorilor pentru implicare și suport!

Felicitări călduroase tuturor autorilor și conducătorilor științifici!

 

Pași importanți

  • finalizarea titlului lucrării împreună cu conducătorul ştiinţific;
  •    înscrierea în intervalul  7 – 21 martie 2022 7 – 23 martie 2022 cu titlul exact al lucrării, la adresa de e-mail ligia.ionescu@com.ase.ro pentru coordonatori științifici de la Departamentul Business, Științele Consumatorului și Managementul Calității, respectiv la adresa cristina.pop@com.ase.ro pentru coordonatori științifici de la Departamentul de Turism și Geografie, pe una din secţiunile de mai sus;
  • trimiterea formei finale a lucrării în intervalul 4 – 5 aprilie 2022 5- 6 aprilie 2022 la adresele de e-mail de mai sus;
  • afișarea programării susţinerilor pentru 8 aprilie 2022 la https://bt.ase.ro/sesiunea stiintifica/

Avantajele participării

  • plus de experienţă în elaborarea şi susţinerea unei lucrări ştiinţifice (lucrare de licenţă, disertaţie);
  • punct forte în C.V.;
  • diplome și premii;
  • posibilitatea de a vă fi publicată lucrarea;
  • şansa de a fi selecţionaţi pentru a reprezenta facultatea la una dintre secţiunile Olimpiadei Naţionale a Economiştilor în Formare;
  • şansa locului I la nivel de facultate şi calificarea la etapa pe universitate, cu posibilitatea obţinerii unei burse de cercetare pentru un întreg an universitar.