Decan

Prof. univ. dr. Gabriela ȚIGU

decan

Dragi colegi, dragi studenti,

Incepem un nou an universitar, de data aceasta mai  provocator ca oricand. Dar noi suntem obisnuiti cu schimbarile, ne adaptam rapid si usor, pentru ca doar in acest fel putem pregati specialistii de maine, in acest mediu economic si social atat de dinamic !

În peisajul academic – actual și istoric – al universității noastre, Facultatea de Business și Turism (fostă Comerț) deține un loc aparte. Și aceasta nu numai pentru faptul că la originea instituției pe care astăzi o numim ASE stau ”înaltele studii comerciale”, ci și pentru imaginea pe care facultatea noastră și-a creat-o în timp, aceea de entitate dinamică, solidă, inovativă și antreprenorială. Istoria facultății este una tot atât de veche ca cea a universității, ea fiind cea din care au izvorât alte facultăți de valoare și care, astăzi, sunt partenerele noastre.

Misiunea Facultății de Business și Turism este aceea de a pregăti buni specialiști în domeniul administrării afacerilor în comerț, turism, servicii, științele consumatorului și managementul calității, capabili să își dezvolte propriile afaceri sau să se integreze ușor și rapid în peisajul organizațional, dar și de a pregăti oameni cu responsabilitate, simț etic, buni cetățeni și promotori ai valorilor facultății și universității noastre.

Dacă viziunea ASE este să fie recunoscută drept unul dintre liderii educației universitare și cercetării, în Europa Centrală și de Sud-Est, contribuind la realizarea și dezvoltarea economiei inteligente, competitive și durabile, și administrației publice eficiente, cea a facultății este strâns legată de aceste deziderate, propunându-și să rămână un reper de calitate și inovare în domeniul administrării afacerilor în comerț, turism, servicii, merceologie și managementul calității.

Lunga traditie a facultatii noastre ne indreptateste sa fim increzatori ca impreuna, profesori si studenti, vom duce la indeplinire toate proiectele propuse, alaturi de toti partenerii nostri din mediul economic si social.

Sa fim sanatosi, sa ne bucuram de aceste noi provocari si oportunitati, cu incredere si dorinta de a face lucrurile tot mai bine !