În perioada 6 – 8 iunie a.c. a avut loc cea de-a X-a ediție a Conferinței Internaționale BASIQ „New Trends in Sustainable Business and Consumption”, organizată de Asociația BASIQ (Asociația pentru Inovare și Calitate în Afaceri Sustenabile), Universitatea din Almeria, Facultatea de Business și Turism și Revista Amfiteatru Economic. Conferința s-a desfășurat la Universitatea din Almeria (Spania).

În deschiderea evenimentului au luat cuvântul: Prof. univ. dr. Jose Joaquin Céspedes Lorente, Rector al Universității din Almeria, Prof. univ. dr. Gabriela Țigu, Decan al Facultății de Business și Turism din cadrul ASE București, Prof. univ. dr. Jose Luis Ruiz Real, Decanul Facultății de Economie și Afaceri din cadrul Universității din Almeria, Prof. univ. dr. Miron Dumitru, Consilierul Rectorului din cadrul ASE București, Prof. univ. dr. Juan Uribe Troril, Directorul Departamentului de Economie Aplicată din cadrul Universității din Almeria și Prof. univ. dr. Laurențiu Tăchiciu, Președinte al Asociației pentru Inovare și Calitate în Afaceri Sustenabile (BASIQ).

În cadrul festivității de deschidere, domnul Director General Adjunct al Grupului UNICA, Diego Calderón, a rostit o alocuțiune pe tema dezvoltării agriculturii din Almeria și importanța economică a acesteia nivel european.

Conferința a reunit cercetători la nivel internațional, creând un cadru ideal pentru schimbul de opinii și bune practici în domeniul economic, prin diseminarea rezultatele cercetării științifice realizate și explorarea celor mai recente transformări ale economie globale.