Marți, 9 martie, ora 18:00

Masterul de Geopolitică și Afaceri va fi onorat de prezența uneia dintre cele mai frumoase și mai luminate minți care a absolvit programul: Andrei Șapera (promoția 2010-2012), tânăr cercetător în exo-economie (economie spațială)… Nu a cedat ispitelor de a aplica ce a învățat: o economie pământeană, ci cu o ambiție ieșită din comun, și-a urmat visul: spațiul cosmic.

Ochii oamenilor sunt acum senzorii și camerele rover-ului american Perseverence, care a făcut „primii pași” pe suprafața planetei Marte. Imaginile transmise de acolo sunt… nemaivăzute până acum. Aglomerația în jurul celei de-a patra planete de la Soare este mare zilele acestea, un alt rover chinezesc și altul arab (EAU) fiind gata să pășească pe „noul Pământ”, mai roșu.

Pentru ce luptăm? Care sunt de fapt scopurile noastre ca civilizație? În virtutea căror principii ne mai purtăm războaiele acum? Un răspuns este acolo…, pe Marte, când, într-un an complicat pe Terra, cursa spațială s-a relansat: alte rovere sunt pregătite să exploreze Luna (Israel, Turcia, Ungaria), iar actori spațiali emergenți, pe lângă puterile tradiționale, s-au lansat într-o cursă „nebună”, care ar putea pune capăt „copilăriei” noastre ca specie, pe Terra…

De acolo, din mijlocul evenimentelor și al acțiunii, se va conecta cu noi, Andrei Șapera, căci vorba ceea: „Per Sapera ad Astra”!