CACTUS Conference 2023

În perioada 12-13 octombrie 2023 s-a desfășurat, la București, a noua ediție a conferinței pe teme de turism, CACTUS 2023, având ca temă centrală tehnologiile aplicate în ospitalitate, călătorii și turism. Conferința a fost organizată de Facultatea de Business și Turism din cadrul Academiei de Studii Economice din București în colaborare cu Asociația Academică de Cercetare în Turism și Servicii CACTUS.

Mesajul domnului rector, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, a fost prezentat participanților la conferință de doamna prorector, prof. univ. dr. Alina Dima. Din partea conducerii Academiei de Studii Economice din București au participat și președintele Senatului Academiei de Studii Economice din București, domnul prof. univ. dr. Dumitru Miron cât și domnul prorector, prof. univ. dr. Răzvan Cătălin Dobrea. Prima parte a conferinței a fost moderată de doamna decan, prof. univ. dr. Gabriela Țigu.

Lucrările conferinței s-au desfășurat în sala Virgil Madgearu, având invitați de vază din Bulgaria, China, Indonezia, Italia, Franța și din cele mai importante centre universitare din țară: Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și, nu în ultimul rând, București. Keynote speakeri au fost: domnul profesor Giacomo Del Chiappa de la Universitatea din Sassari, Italia; domnul profesor Stanislav Ivanov de la Universitatea de Management din Varna, Bulgaria și, din partea mediului de afaceri, domnul Laurent Picheral din partea grupului ACCOR, Franța, toți trei având prelegeri ce au susținut tema conferinței. În a doua parte a conferinței, în cele două secțiuni, au fost dezbătute lucrări cu tematică diversă, inclusiv online, în plus având și o consistentă prezență în secțiunea poster.

În a doua zi a conferinței participanții au avut ocazia să participe la un workshop itinerant în Geoparcul Ținutul Buzăului, ținut plin de resurse turistice naturale și antropice încă nedescoperite.